075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Brazilia Despalada Green Yerba Mate Premium

Cod: 1938

Maté Premium pentru adevărații cunoscători! Frunzele fermentate ale plantei Illex paraguariensis au fost apreciate prima dată de indieni, apoi de misionarii spanioli și, în cele din urmă, de toată lumea. Brazilia Despalada Green Yerba Mate Premium conține o doză foarte bună de teină, așa că va stimula vigilența și va oferi multă putere pentru fiecare zi.

Pachete mari:
Pachete mici:
45,1 Lei /250 g 18,0 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 16. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Brazilia
Regiune
Regiune:
Paraná
Gust
Gust:
Natural, Dulceag
Pentru copii
Pentru copii:
de la 15 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă

Compoziție

Yerba Mate 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Din Brazil Despalada Green Yerba Mate Premium veți pregăti o băutură de culoare deschisă, cu o aromă de plante și un gust natural, dulce.

Originea ceaiului

Regiunea Paraná este una dintre regiunile care au devenit celebre în întreaga lume datorită ceaiului Yerba Mate. Situată în sudul Braziliei, are o climă subtropicală, cu o bună distribuție a precipitațiilor anuale. Verile sunt calde și umede, iar iernile sunt uscate. Aceste condiții sunt potrivite pentru arborii ale căror frunze sunt folosite pentru a produce Maté de înaltă calitate - Ilex paraguariensis. Este vorba de arbori mereu verzi care cresc în locuri ferite de vânt și de soarele direct, și soluri bogat aprovizionate cu apă. Au frunze ovale, rigide, înfloresc cu flori mici, de albe și produc fructe mici, de culoare roșie.

Însă mult mai interesante decât fructele lor sunt frunzele menționate mai sus. Acestea conțin cofeină, vitaminele A, B și C și o serie de antioxidanți. Acesta este motivul pentru care au fost preferate de triburile indiene tradiționale care au trăit inițial în habitatele naturale ale arborilor Ilex paraguariensis, adică în Paraguay, Uruguay, Brazilia și Argentina. Obiceiul lor de a prepara o băutură revigorantă din frunzele copacului înalt a fost preluat de colonizatorii spanioli. Aceștia au fost atât de entuziasmați de acest arbore, încât au început să înființeze noi plantații.

S-ar putea să doriți să aflați cum se face de fapt acest Yerba Maté de calitate superioară. Mai întâi, frunzele și crengile se culeg manual, se îndeasă în saci mari și se lasă să fermenteze. În timpul acestui proces de oxidare naturală, Maté își schimbă aroma și gustul. Odată ce ajunge la parametrii doriți, muncitorii îl încălzesc cu aer cald, oprind fermentarea. Maté trebuie apoi să fie bine uscat, tăiat și ambalat.

Instrucțiuni pentru prepararea tradițională:

  1. În mod tradițional, Maté se prepară într-o „calabasă” (coajă de dovleac uscat) și se bea fierbinte sau rece cu ajutorul unui pai de metal numit bombilla.
  2. Se pun 2-3 lingurițe de frunze în calabasă și se toarnă apă ușor caldă peste ele pentru a le da o consistență fermă.
  3. După câteva minute, se toarnă apă fierbinte și se lasă la infuzat timp de 3 minute.
  4. Introduceți cu grijă bombilla în calabasă și sorbiți încet băutura revigorantă. La capătul de jos al calabasei este o mică strecurătoare pentru a preveni ca frunzele să ajungă în pai. Nu faceți infuzia prea tare pentru ca bombilla să nu se înfunde!
  5. Puteți repeta acest proces de până la cinci ori dintr-o singură doză de Mate. Însă, infuzați întotdeauna timp de maximum 3 minute. Dacă doriți, puteți folosi zahăr, lămâie, portocale, rom, coniac sau lapte pentru a o aromatiza acestă băutură.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 70 - 80 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1-2 lingurițe la 200 ml

Instrucțiuni de preparare

  1. Se pun 1-2 lingurițe de Mate într-o cană (200 ml) și se toarnă peste apă fierbinte de 70-80 °C. Se lasă la infuzat timp de 3-5 minute și apoi se strecoară.
  2. Cu cât lăsați mai mult timp la infuzat, cu atât infuzia este mai revigorantă.
  3. Însă, după 5 minute, infuzia începe să devină amară. Puteți prepara și mai multe infuzii din aceeași doză.
  4. Ceaiul poate fi aromatizat cu lămâie sau sirop de arțar.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


Merișoare cu Cătină - ceai de fructe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Merișoare cu Cătină - ceai de fructe

Poate cunoașteți marmelada de merișoare, prăjitura cu merișoare sau tinctura de merișor. Dar ați încercat ceaiul de merișoare? În combinație cu mere, zmeură, cătină și multe alte bunătăți sănătoase? Cu siguranță ar trebui să încercați. Este plăcut dulce, ușor acrișor și puțin amărui. Exact așa cum să vă fie pe plac atât iarna cât și vara. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
65,5 Lei /250 g 26,2 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 16. 5. 2024

ASSAM TGFOP 1 - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ASSAM TGFOP 1 - ceai negru

Nu fierbeti apa pentru ceai mult timp. Puneti frunzele de ceai într-un ceainic inainte incalzit și turnati apă fierbinte. Asteptați timp de trei minute și puteți turna băutura de chihlimbar în cești. Dați-le prietenilor în jurul mesei, vorbiți, amintiți-va de momente placute, planificați. Exact pentru astfel de momente, s-a născut ceaiul negru din Assam. A fost creat pentru a aduce armonie și bunăstare acolo ,unde stiu sa o traiasca. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
74,9 Lei /250 g 30,0 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 16. 5. 2024

ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - ceai negru

Acest Assam primeste cinci stele în toate categoriile! Oamenii locali îl beau foarte puternic și intradevar dulce. Se adaugă lapte, iar în Himalaya se mai pune cardamom și alte condimente. Se toarnă în cești mici și se servesc cu dulciuri. În India, consumul de ceai este elementul central al zilei, momente de conversatii sau la incheierea unei intelegeri. Lăsați-vă dusi de inspirație! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,2 Lei /250 g 24,1 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 16. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »