Calabasa cu motiv natural - 150-200 ml
Simbol tradițional pentru prepararea ceaiului Mate. Calabasa este realizată din dovleac scobit. Este un material pur natural.
Calabasa este decorată cu ajutorul tehnicii gravurii. Având în vedere că este realizată manual, fiecare calabasa este originală și are un model unic.
Cum se utilizează o calabasă naturală
Calabasa este un dovleac scobit. Întrucât este un material pur natural, netratat cu conservanți, acest vas tradițional pentru savurarea Yerba Mate are nevoie de puțină grijă și atenție. Va răsplăti cu o viață lungă și o experiență extraordinară.
Înainte de prima utilizare, faceți un curado
Nu săriți peste acest „ritual de inițiere”. Va curăța calabasa de orice reziduuri de pulpă și o va pregăti pentru a conferi aroma dorită băuturii dumneavoastră.
- Umpleți calabasa până la 2/3 cu frunzele de Yerba Mate (puteți folosi frunze uscate sau deja infuzate) și turnați apă fierbinte peste ele.
- Lăsați să stea în calabasa timp de 12-24 de ore.
- Scoateți conținutul din calabasă, clătiți cu apă călduță și răzuiți pereții interiori cu o lingură. Acest lucru va curăța din recipient orice pulpă rămasă.
- Clătiți din nou calabasa cu apă călduță.
- Când calabasa este bine curățată, puneți Yerba Mate uscată în ea, acoperiți-o cu apă clocotită și lăsați-o să stea timp de 24 de ore.
- Goliți conținutul calabasei, clătiți-cu apă călduță și lăsați recipientul să se usuce bine.
Uscați bine calabasa la fiecare două zile
Pentru a preveni mucegăirea calabasei, acordați-i o pauză cel puțin o dată la două zile. După terminarea băuturii, este suficient să clătiți recipientul cu apă călduță și să îl așezați lângă un calorifer sau la soare.
Puteți observa dacă este mucegăită după învelișul negru cu miros de ciupercă. Prezența mucegaiului este un motiv bun pentru a înlocui calabasa cu una nouă. Dar în urma utilizării, este posibil să orservați un strat gri-verzui în interiorul calabasei - acest lucru este normal, este cauzat de infuzarea ceaiului Yerba Mate.
Să nu vă griji pentru condens
Este posibil ca la început să vedeți picături mici de apă pe părțile laterale sau pe fundul calabasei. Condensul nu este un motiv de îngrijorare. Dovleacul este poros și este nevoie de o perioadă de timp pentru ca porii să se închidă odată cu utilizarea calabasei. Dacă recipientul este inițial prea umed pentru gustul dumneavoastră, așezați-l pe o farfurie în timp ce savurați Yerba Mate.