CISTUS TURCESC (Cistus incanus)
Când spuneti "În arma împotriva infecțiilor", nu uitați să aveți un cistus la îndemână. Un prieten în vremurile bune și rele vă va ajuta să va scapati de bacterii, mucegai, precum și multipli viruși. Frunzele uscate de plante au o rezistență de patru ori mai mare decât ceaiul verde, vinul roșu sau lămâile. Cel puțin în ceea ce privește conținutul și efectul antioxidanților.
Compoziție
Cistus incanus 100%Infuzie și gust de ierburi
Cistus are gust mare pe bază de plante, este aromat, ușor amar și consumatorii cu experiență îl recomanda cu lămâie și miere. Infuzia are o culoare galben pal.
Originea plantei
Fiind, pe nume, o plantă exotică, nu trebuie să călătorim prea departe. Cistus incanus sau trandafir mediteranean (rockrose) este acasă în Marea Mediterană. Este comună în 170-200 de specii, deci poate fi găsită în nord și în America de Sud.
Dar poate aveți această pereche minunată pe patul de flori. Pare un trandafir. Este un arbust mic, compact, care necesită un habitat însorit. De la începutul lunii iunie până la sfârșitul lunii iunie, florile izbitoare de roz și distinct parfumate. Ele apar doar pentru o zi și sunt alb, roz sau galben. Fructele sunt o capsulă.
Capacitatea plantelor de a prospera în condițiile mediteraneene se datorează atât simbiozelor cu ciuperci de rădăcină (mykorhiza), cât și regenerării rapide după incendii. Semințele sunt concepute pentru sejururi lungi în sol adânc și germinează după mai multe sezoane.
Conform rapoartelor păstrate, cistus a fost folosit în medicina tradițională persană. Chiar a aparținut celor mai valoroase produse naturale. Frunzele sunt colectate pentru prepararea de infuzii și tincturi.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 2-5 minute | 1 până la 2 lingurițe la1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul Cistus adăugați apă clocotită de 100 °C, în proporție de 1-2 lingurițe de ceai la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.