Frunze de căpșuni
Ceaiul din frunze de căpșuni are un gust discret. Dar capacitatea sa de a susține o digestie normală este considerabilă. Fiecare bunică iubitoare de plante are întotdeauna la îndemână frunze de căpșuni. Încercați și dumneavoastră puterile sale. Puteți să vă preparați propriul amestec de ceai din diferite plante sau să preparați ceai simplu numai din frunze de căpșuni.
Compoziție
Frunze de căpșuni 100%Infuzia și gustul ceaiului
Frunzele de căpșuni oferă o infuzie de culoare galbenă, deschisă. Aroma este foarte discretă, la fel ca și gustul. Se simte o urmă subtilă, de plante. Frunzele uscate de căpșuni sunt bune pentru a prepara ceai simplu numai din frunze dar nu ezitați să adăugați și alte plante preferate. În acest fel puteți crea un amestec personalizat.
Originea ceaiului
Căpșunul (Fragaria vesca) este o plantă cunoscută de la marginea pădurilor și a pajiștilor. Fructele sale roșii, sunt nelipsite în fiecare vară. Sunt parfumate și ne ademenesc nu numai pe noi, dar și animalele sălbatice să le guste. Căpșunele sunt răspândite în Europa, Asia și America. Și pentru că se numără printre cele mai populare fructe din lume, au fost reproduse mai multe soiuri distincte de căpșuni.
Căpșunile au fost consumate de oameni încă din epoca de piatră, iar în antichitate călugării cultivau adesea căpșunile în grădinile lor. O mare parte din meritul pentru căpșunile așa cum le cunoaștem în prezent trebuie să meargă la un bărbat pe nume Antonio Duchesne. Un botanist francez care a lucrat în grădinile de la Versailles la începutul secolelor al XVIII-lea și al XIX-lea, a cultivat căpșuni care erau rezistente și produceau căpșuni mari, dulci și cu o aromă minunată.
Dar să revenim la planta căpșun. Este o plantă perenă, crește până la maximum 20 de centimetri, înflorește cu flori albe, iar fructul său estel fals, format din îngroșarea receptaculului floral. Are culoarea roșie și este zemos, parfumat și foarte gustos, dulce. Are frunze cu trei sau cinci lobi, cu margini zimțate. Pentru că sunt bogate în vitamina C, potasiu, taninuri și flavonoide, sunt folosite (uscate) într-o varietate de amestec uri de ceai.
Atunci când faceți un ceai din frunze de căpșuni, obțineți un mijloc eficient de a susține o digestie normală (frunzele au o acțiune antidiareică deosebită).
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 15 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul se prepară cu apă clocotită la 100 °C în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Se infuzează timp de 15 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.