JASMINE SNOW BUDS - ceai verde
Are frunze verzi închise, un număr mare de muguri, gust proaspăt și aromă de iasomie. Ce este? Un alt ceai dintre cele mai minunate ceaiuri ale provinciei Fujian, un ceai elegant cultivat la mare altitudine Jasmine Snow Buds. Se caracterizează prin muguri răsuciți delicat, argintii și verzi, un gust foarte neted și aromă florală.
Compoziție
Ceai verde JASMINE SNOW BUDS 100%INFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI
Ceaiul Jasmine Snow Buds oferă o infuzie de culoare galbenă deschisă până la ocru. Gustul este extrem de delicios iar astringența ușoară este completată frumos de nuanțe dulci. Totul este încununat cu un parfum bogat de iasomie. Dacă vă plac ceaiurile cu gheață, atunci din Jasmine Snow Buds se poate prepara cu ușurință o băutură delicioasă răcoritoare.
ORIGINEA CEAIULUI
Provincia Fujian din sud-estul Chinei este unul dintre producătorii importanți de ceaiuri verzi de top. Așa-numitele ceaiuri parfumate au fost produse de fermierii locali încă din cele mai vechi timpuri. Popularitatea lor la nivel mondial nu scade deloc - ceaiurile de calitate de iasomie sunt apreciate în mod constant pe piață. Acestea sunt de obicei denumite Mo-li (iasomie).
Producția de ceai verde de iasomie este solicitantă și relativ lungă. Frunzele și mugurii arborilor de ceai chinezesc (Camellia sinensis) se culeg la începutul primăverii, din martie până în aprilie. Însă în perioada aceea, iasomia, ale cărei muguri aromatizează ceaiul, încă nu înflorește. Prin urmare, ceaiul verde este procesat doar parțial și în încăperi speciale „așteaptă” florile de iasomie. Acest lucru se va întâmpla vara. Florile de iasomie se culeg încă închise, se amestecă seara cu ceaiul verde și se lasă într-o cameră încălzită. Peste noapte, iasomia se desface și își transferă mirosul la ceai. Soiurile comune de ceai de iasomie sunt parfumate de trei ori la rând, cele mai selecte și mai scumpe, de până la opt ori.
Apoi trebuie să urmeze sortarea iasomiei. Majoritatea cu ajutorul ventilatoarelor, care suflă florile ușoare din ceaiul verde. Ceaiul de iasomie rezultat este apoi uscat, sortat și ambalat.
Vă recomandăm să preparați ceaiul de iasomie în ceainic. După deschiderea capacului, vă veți bucura de minunatul său parfum.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 2-3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.