Kenya Kangaita FOP - ceai negru
Doar primii lăstari și muguri! Frunzele tinere și moi ale arborilor de ceai cultivați în munții înalți din Kenya sunt garanția unei experiențe minunate de ceai. Ceaiul Kenya Kangaita FOP se remarcă printr-un gust intens în care puteți distinge cu ușurință fructele și mirodeniile. Este minunat cu lapte, dar dacă preferați o băutură tare, pregătiți ceaiul simplu fără alte ingrediente. Va atrage orice iubitor de ceaiuri negre clasice.
Compoziție
Ceai negru Keňa Kangaita FOP 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Kenya Kangaita FOP oferă o băutură frumoasă, de culoarea cuprului. Gustul poate fi descris ca fiind dulce, intens, dar echilibrat. Veți găsi în el atât note de fructe, cât și urme atractive de condimente. Deși este un ceai tare, se simte neted și moale. Are un gust minunat cu puțin lapte, îl puteți încerca și ușor îndulcit.
Originea ceaiului
Pentru Kenya, ceaiul este una dintre culturile esențiale, așa că îi acordă o atenție considerabilă. Majoritatea fermierilor care administrează plantații mai mici sunt supravegheați de Kenya Tea Development Agency, a cărei sarcină este să gestioneze recoltarea, procesarea, producția și vânzarea ceaiului din Kenya. Supraveghează 66 de fabrici de procesare și peste jumătate de milion de fermieri.
Țara din Africa de Est este unul dintre cei mai importanți exportatori de ceai negru, cunoscut sub numele de CTC (Crush, Tear, Curl). Un astfel de ceai arată ca niște bile mici, deoarece frunzele de ceai sunt zdrobite, rupte și rulate. Dar nu este cazul ceaiului Kenya Kangaita FOP, care poartă în denumirea sa cuvintele Flowery Orange Pekoe, ceea ce înseamnă că este un ceai din frunze întregi, făcut din muguri și primele frunze. Prin urmare, ceaiul se remarcă printr-un gust delicat și delicios. Se spune că ceaiul din Kenya are un gust „altfel”. Iubitorii de ceai îl descriu ca fiind „sprinten”, bogat în aromă și puternic, dar ușor și foarte plăcut. Natura locală are partea ei incontestabilă în unicitatea ceaiurilor negre din Kenya. Arborii de ceai cresc din solul roșu intens, bogat în minerale, plantațiile sunt înconjurate de păduri tropicale și sunt situate la o altitudine de aproximativ 2.000 de metri. Lumina soarelui, precum și condițiile favorabile de precipitații, permit arborilor să producă o cantitate mare de antioxidanți și alte substanțe responsabile pentru aroma și gustul unic al infuziilor rezultate. Plantațiile sunt gestionate foarte des în regim de agricultură ecologică, astfel încât arborii nu intră în contact cu îngrășămintele produse industrial sau cu substanțe de stropire.
Dovada este Kangania Tea Factory, de la care provine acest ceai - este specializată în prelucrarea ceaiurilor de înaltă calitate și a primit certificatul de Fair Trade. Acum trebuie doar să completăm procesul de procesare a ceaiului negru, astfel încât să aveți informații complete. Recoltarea se face manual și foarte atent în grădinile de ceai din Kenya care produc sortimente de calitate. După culegere, muncitorii lasă frunzele să ofilească pentru o perioadă scurtă de timp, apoi prin rulare le perturbă structura și încep astfel procesele de oxidare. În această fază este necesar să se monitorizeze atât temperatura ceaiului, umiditatea acestuia cât și durata în care are loc oxidarea. Când ceaiul atinge proprietățile senzoriale dorite, merge la uscătoare. În cele din urmă, trebuie sortat, ambalat și pregătit pentru expediere.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 2-3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul negru se prepară cu apă la o temperatură de 100 °C în raport de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.