075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Kenya Purple tea - ceai violet

Cod: 1761

Ceaiul special din Kenya a devenit cunoscut abia recent, dar câștigă popularitate foarte repede. Frunzele violete ale arborelui de ceai rar excelează prin conținutul ridicat de antiocianină și L-teanină. Teina, în schimb, este prea puțină. Ceaiul violet are gust dulce, ușor lemnos, este ușor și delicat. Potrivit pentru consum pe tot parcursul zilei.

Pachete mari:
Pachete mici:
72,0 Lei /250 g 28,8 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 16. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Kenia
Regiune
Regiune:
Nandi Hills
Gust
Gust:
Dulce, Jemně dřevitá
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1400 - 3

Compoziție

100%

Infuzia și gustul ceaiului

Ceaiul Kenya Purple Tea oferă o infuzie de culoare deschisă, cu accent violet. Gustul său este ușor, asemănător cu cel al ceaiului oolong. Cu toate acestea, îi lipsește gustul ierbos tipic, se pot observa urme de gust dulce, floral și ușor lemnos.

Originea ceaiului

Dacă credeți că ceaiul Purple Tea este dintr-o plantă necunoscută, vă înșelați. Se produce din frunzele aceluiași arbore de ceai Camellia sinensis folosit de mii de ani, dar cu capacitatea de a produce antocianina antioxidantă, care colorează ceaiul în violet. De exemplu, afinele conțin același colorant, dar îl au de câteva ori mai puțin. Și pentru că antocianina este una dintre substanțele cu un efect antioxidant semnificativ, ceaiul violet este adesea denumit ca un superaliment.

Frunzele originale de ceai chinezesc sălbatic cu frunze violet au fost descoperite într-o mică măsură în China, însă fermierii kenyeni au profitat de ocazie pentru a prezenta publicului ceaiul unic. Împreună cu sectorul public și privat, în urmă cu 25 de ani au reușit să obțină și să planteze arbuști la o altitudine de 1.400 până la 2.300 de metri. Cei mai mulți astfel de arbori de ceai cresc în prezent în jurul Nandi Hills din sud-vestul Keniei. Altitudinea mare și poziția în apropierea ecuatorului sunt cauza dozei mai mari de radiații UV, care declanșează producția de antioxidanți în frunzele acestor arbori de ceai. De ce? Pentru a proteja materia verde de deteriorare.

Arborii de ceai sunt bine cunoscuți în Kenya. Localnicii le cultivă în scop comercial din 1924 și se descurcă foarte bine. Ceaiul este principala sursă de valută a țării. Plantațiile de ceai acoperă aproximativ 160.000 de hectare de teren. Fermierii nu folosesc produse de îngrijire sau îngrășăminte produse industrial, ei vând recolta printr-o licitație publică în Mombasa.

Kenienii se dedică în principal producției de ceai negru. Cu toate acestea, pot procesa perfect acest ceai violet. Practic este un proces asemănător tehnologic cu ceaiul verde, motiv pentru care clasificăm ceaiul Purple Tea în grupa ceaiurilor verzi. După recoltarea frunzelor tinere și a lăstarilor, care este exclusiv manuală, se întrerupe activarea enzimelor, apoi frunzele sunt rulate la cald și la final uscate și sortate. Rezultatul este un ceai care arată ca ceai negru, dar are mai mult gust de ceai verde puțin atipic.

Așa cum am menționat la început, ceaiul Purple Tea excelează prin conținutul scăzut de teină și conținutul extrem de ridicat de antioxidanți. Prin urmare, este potrivit pentru consum pe tot parcursul zilei. Gustul său delicat, dulce, poate fi combinat frumos de exemplu cu plante sau fructe tropicale uscate.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 70 - 80 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Se toarnă ceaiul violet peste apă la o temperatură de 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timpul de înmuiere este de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


HONEYBUSH BIO
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

HONEYBUSH BIO

Honeybush iubește dealurile sălbatice din Cape Kapes, se bucură pe coastă de briza mării care ii aduce umiditate si apreciază incendiile regulate. Când germinează, se trece prin terenul inospitalier, când înflorește, răspândește un miros imbătător. Singurul lucru pe care îl urăște sunt îngrășămintele chimice și aerul poluat. Și de aceea îl iubim. El aduce natura în cea mai pură formă. Neinfranată și atât de fragilă. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,8 Lei /250 g 24,3 Lei /100 g
Vom livra joi, 16. 5. 2024

KENIA GFOP MILIMA GOLDEN TIPPED - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

KENIA GFOP MILIMA GOLDEN TIPPED - ceai negru

Când vine vorba de Kenya, majoritatea se vor gândi la parcurile naționale cu rinoceri, lei și elefanți. Să ne extindem orizonturile și să gustăm împreună ceaiul kenyan. Are un gust astrigent intens, care se dezvoltă într-o aromă de fructe cu miere. Putem să simțim si putină ciocolată cu caise. Kenya GFOP Milima Golden Tipped este fierbinte după soarele tropical și proaspăt după pădurile tropicale. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
93,9 Lei /250 g 37,6 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 16. 5. 2024

TANZANIA FOP LUPONDE BIO - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

TANZANIA FOP LUPONDE BIO - ceai verde

Când este sezon, se recoltează până la 80 kg de frunze de ceai pe zi. Nu este prea mult. Dar în grădina tanzaniană Luponde atentia este acordată mai mult calitătii decat cantitătii. Ceaiul verde BIO local a fost certificat din 1994. Are o aromă excelentă, plin și florală. Se poate consumați toată ziua. Apartine celor care conțin cafeină doar atât cât este necesar. Vă bine dispune, încurajează, mângâie. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
75,9 Lei /250 g 30,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 16. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »