OOLONG FORMOSA FANCY
Una dintre cele mai rare si scumpe ceaiuri în toată frumusețea sa! Când în 1590 frumoasa insulă din Taiwan au descoperit navigatorii, au strigat: Formosa! La nouă mile de la coasta Chinei, au văzut o oază verde acoperită cu ceață. Entuziasmul acestei splendoare este împărtășită de oamenii din întreaga lume cu ceaiuri unice. Oolong-urile din Taiwan sunt pur și simplu Formosa.
Compoziție
FORMOSA OOLONG FANCY 100%Infuzia și gustul ceaiului
Calitatea premium a ceaiului Oolong este garanția experienței unui gust magnific. Descoperiți în el o dulceață incredibilă, tonuri puternice de nucșoară și nuanțe ușoare de nucă și picant. Acest ceai distinctiv și provocator este ideal pentru mai multe infuzii. Culoarea lor aurie și limpezimea vă va încânta. Ceaiurile parțial fermentate sunt potrivite și pentru prepararea de ice tea. Sunt răcoritoare de la sine, cu cuburi de gheață efectele lor se multiplică.
Originea ceaiului
Desemnarea Formosa indică faptul că este un ceai de calitate înaltă „de pe o insulă minunată“. Oolongul taiwanez parțial oxidat aparține cu adevărat topului din categoria sa. În țară au fost aduse plante de ceai (Camellia sinensis) din China. Cele mai vechi plantații de ceai din Taiwan provin din secolul al XIX-lea. Astăzi insula este al șaptelea cel mai mare producător de ceai din lume, cu o producție de 20 de mii de tone pe an. Specialitatea lui este tocmai ceaiul parțial oxidat sau verde-albăstriu Oolong. Pentru regiunea Nantou, care se întinde într-o zonă muntoasă, este tipică cultivarea a două Oolonguri unice - Fancy și Finest.
Ambele sunt rezultatul încrucișării de mai mulți ani a arbuștilor de ceai, efectuate cu răbdare de trei generații de fermieri locali. Rezultatul este o delicatesă adevărată. Noi vă aducem Fancy, cu o gamă mai variată de gusturi, aroma de nuci relativ ridicată și dulceață delicioasă. Acest ceai foarte ușor îl puteți savura oricând în timpul zilei. Frunze de ceai pentru producția Formosa Oolong Fancy se recoltează de până la șase ori pe an.
Trebuie procesate imediat după recoltare. După transportarea la fermă sunt lăsate să veștejească într-o încăpere mare, cu temperatura de 25-28 °C. Frunzele eliberează astfel o parte de apă și se schimbă mirosul lor. După veștejire sunt mecanic scuturare, rupându-se astfel structurile lor celulare și inițiindu-se procesele de fermentație. De obicei durează 3 ore, iar în momentul în care este atins gradul dorit de fermentare, enzimele care o provoacă sunt distruse prin temperaturi înalte - Oolongurile taiwaneze sunt încălzite în tigăi mari. Ceaiul este apoi uscat, rulat și modelat.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80 - 90 °C | 5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 80-90 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.