Rooibos verde Long Cut BIO
Verdele li se potrivește, iar soarele sud-african le face bine! Despre ce este vorba? Despre frunzele culese manual de la arborele de ceai din Cape, care sunt folosite pentru prepara legendarul rooibos. Această comoară din Western Cape a fost cultivată organic, cu respect pentru natură, iar crengile și frunzele tăiate sunt lăsate sub formă de bucăți mai mari. O alternativă fără teină la ceaiurile verzi, acesta păstrează toate farmecele fratelui său roșu mai cunoscut, dar oferă totuși o experiență nouă.
Compoziție
Rooibos verde Long Cut BIO 100%INFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI
Infuzia este de culoarea chihlimbarului cu reflexe portocalii. În gust, se observă o linie proaspătă de plante și o dulceață plăcută, cu o ușoară notă de nuci.
ORIGINEA CEAIULUI
Arborii de ceai Cape cresc înconjurați de natura frumoasă a munților Cederberg și înconjurați de formațiuni stâncoase unice și de picturi străvechi ale populației indigene. Acest arbust aparent discret crește numai aici, în Western Cape, o provincie din Africa de Sud. Interesant este faptul că semințele sale pot rezista cu ușurință la incendii regulate și pot rezista până la șase ani în sol, gata să germineze.
Un singur arbust poate produce atât rooibos roșu, cât și verde în același timp. Însă, rooibosul verde își păstrează încă reputația de raritate. Totul este identic până la culegerea manuală, care are loc la sfârșitul verii și începutul toamnei. Însă, în timp ce rooibosul roșu este lăsat să ofilească, adică să oxideze, rooibosul verde este tăiat rapid și uscat prin căldură. Rezultatul este o băutură la fel de benefică pentru organism ca și versiunea roșie, dar care conține mult mai mulți antioxidanți și oferă o senzație unică de prospețime.
Datorită faptului că nu conține cofeină și a gustului său unic, proaspăt și natural dulce, popularitatea rooibosului este în creștere de mult timp, iar cultivatorii din Cedeberg sunt conștienți de acest lucru și se străduiesc să ofere o calitate din ce în ce mai bună. Acest lucru este evidențiat de arbuștii cultivați organic, precum și de acele mai lungi, ambele intensificând gustul rezultat al băuturii, iar rooibosul verde este, de asemenea, perfect pentru varianta de vară cu gheață.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
90 °C | 8 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul rooibos se prepară cu apă fiartă la temeratură de 90 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Se infuzează timp de 8 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.